Apicultors Lleidatans Associats (ALLA) és una associació que va néixer l’any 1989, gràcies a un grup d’apicultors de la zona que van voler associar-se per tal de vetllar pels interessos del sector apícola de l'àmbit territorial de la província de Lleida.
Defensar els interessos del sector apícola i promoure l'art de l'apicultura realitzant tasques de divulgació pública sobre la importància de les abelles per al medi ambient.
Amb el pas dels anys, l’associació ha anat creixent i adquirint nous socis, fins al punt de ser més de 200 apicultors. Aquest creixement ha permès a l’associació adquirir nous serveis com són la presència d’una veterinària especialitzada en l’apicultura i un tècnic apícola, els quals ofereixen el servei d’assessorament als socis.
TRAMITACIÓ AJUTS pic
Des d'ALLA es gestiona la tramitació dels ajuts de producció i comercialització dels productes de l’apicultura (PIC) dels socis en totes les línies de l'ajuda:
Assistència tècnica
Agressions i malalties de l'arner
Racionalització de la transhumància
Suport als laboratoris
Repoblació cabana
Gestió de residus dels medicaments apícoles
Des d'ALLA oferim als nostres socis la possibilitat de realitzar la correcta gestió dels residus sanitaris de la seva explotació gràcies a que disposem d'un gestor de residus autoritzat.
L'Associació gestiona i emet els certificats de gestió de residus de forma fàcil i àgil en el moment del lliurament dels residus.
Servei de tècnic i veterinària
L'Associació posa a disposició dels socis el servei tècnic apícola i veterinari per tal de poder assessorar a tots ells en qualsevol d'aquestes qüestions:
Resolució de dubtes de malalties apícoles i generació de receptes veterinàries, entre d'altres.
Informem dels tràmits anuals a seguir per complir amb la normativa vigent: actualització cens, permisos, autoritzacions, etc.
Per als apicultors menys experimentats, es dóna suport de com s'ha de gestionar un apiari, segons el lloc on es troba i si és transhumant o estant.
Visitem les explotacions dels socis que ho requereixin per resoldre in situ temes tècnics i/o sanitaris.
Informem periòdicament de totes aquelles accions formatives i/o tècniques que tenen lloc en el nostre territori.
Cursos i jornades tècniques
Periòdicament es realitzen cursos i jornades de diferents àmbits de l'apicultura i s'informa de les jornades que es realitzen des del Departament i altres entitats, sempre, amb l'objectiu de divulgar i difondre bones pràctiques apícoles.
En realitzen cursos tan diversos com els següents que s'han realitzat últimament.
El nostre lema:
" Unes abelles sanes i fortes és la clau per obtenir bons resultats, no només en quantitat sinó en qualitat. "
Tots els temes legistatius referents l'etiquetatge correcte de les mels.
Com podem controlar els nivells d'infestació i quins mètodes hi ha per combatre la varroa.
Cursos destinats a totes les persones que vulguin inciar-se en el món de l'apicultura.